Onze organisatie

Op deze pagina vind je belangrijke informatie over ons bestuur, de raad van toezicht, en onze statuten. Transparantie en goed onderwijsbestuur staan bij ons centraal, zodat we samen kunnen werken aan de beste onderwijsomgeving voor onze leerlingen en medewerkers.

De Almeerse Scholen Groep wordt bestuurt door het College van Bestuur. De Raad van Toezicht houdt toezicht op het College van Bestuur van de scholenorganisatie. Deze functies 'besturen' en 'toezicht houden' zijn bij ASG duidelijk gescheiden. Daarnaast 

Iedere school heeft zijn eigen directeur. Bestuur en directeuren worden ondersteund door het servicebureau zodat iedere school zich volledig kan richtten op het geven van goed onderwijs.

Organisatie

Bestuur

Het College van Bestuur geeft leiding aan de Almeerse Scholen Groep. Het College doet dat op basis van een reglement dat door de Raad van Toezicht is vastgesteld. Susanne Olivier is voorzitter van het College van Bestuur en Ber Damen is lid van het College van Bestuur. Alle medewerkers van de Almeerse Scholen Groep vallen onder de verantwoordelijkheid van het College van Bestuur.

Raad van toezicht

De Raad van Toezicht heeft drie taken: toezicht houden op de gang van zaken, klankbord zijn voor het College van Bestuur, en de werkgeversrol vervullen voor het College van Bestuur (reglement). De leden van de Raad van Toezicht worden geacht onafhankelijk en kritisch te zijn en hebben een zittingstermijn van maximaal acht jaar. De Raad van Toezicht komt vier maal per jaar bijeen voor een reguliere vergadering. De Raad werkt met drie commissies die, gedelegeerd, zaken voorbereiden voor de reguliere vergaderingen.

De Raad van Toezicht bestaat uit de volgende 6 leden: Ralph Pans (voorzitter), Geke van Velzen (vicevoorzitter), Frank Cornelissen, Peter Meijer, Mohamed El Harchaoui en Lisa Janssen.

Ondersteuning

Het servicesbureau biedt ondersteuning waardoor onze scholen zich volledig kunnen richten op het geven van goed onderwijs. Het servicebureau regelt een groot aantal bovenschoolse zaken. Denk hierbij aan onderwijskwaliteit, werving & selectie, P&O, financiën, control, communicatie en subsidie aanvragen. Maar het kan ook gaan om hele praktische dingen zoals personeels- en salarisadministratie, inkoop, huisvesting, schoonmaak en ICT.